Site icon חתונה אזרחית

חתונה אזרחית בתאילנד

חתונה אזרחית בתאילנד

חתונה אזרחית בחו"ל הפכה לנפוצה עבור ישראלים חילוניים וכן עבור זוגות שלא רשאים להינשא על פי ההלכה. גם תאילנד בכלל ובנגקוק בפרט הפכו ליעד מועדף לקיום חתונה אזרחית, וזה מתאים במיוחד למי שלא מחפש חתונת בזק בלבד.

תעודת הנישואין התאילנדית בהחלט מוכרת בישראל, אך על מנת שאכן ניתן יהיה להירשם בארץ כנשואים על סמך תעודה זאת יש לעבור כמה שלבים בירוקרטיים. הטיול באיים היפהפיים בהחלט מהווה פיצוי למעט הטרחה הכרוכה בכל ההכנות והסידורים, וזהו יעד שאין כמוהו בכדי לחגוג את ירח הדבש בנופך רומנטי.

הדרך לחתונה בתאילנד

על מנת לקיים חתונה אזרחית בתאילנד לא חייבים להזמין מלון מפואר, להביא אורחים ולארגן די ג'י או קייטרינג. למרות שבהחלט אפשר לעשות זאת, ניתן להסתפק בקבלת תעודת נישואין רשמית של ממלכת תאילנד. חשוב לדעת אילו מסמכים נדרשים לקיום החתונה, כאשר את החגיגות ניתן להשאיר לארץ (אם מעוניינים) ואת השהות בתאילנד לנצל לנופש, טיול או מנוחה. בין היתר צריך:

  1. דרכונים תקפים פלוס צילום – כדאי להכין צילום מראש.
  2. תמצית רישום אוכלוסין ממשרד הפנים – על פי תמצית זאת אפשר להוכיח שבני הזוג אינם נשואים ושהם רשאים להינשא זה לזה ללא בעיות. את תמצית הרישום מקבלים לאחר הגשת בקשה.
  3. תרגום המסמך – יש לתרגם את אישור משרד הפנים לאנגלית.
  4. אישור קונסולרי – יש לקבל אישור מהקונסול הישראלי בתאילנד לגבי תקפות ונכונות תמצית הרישום ממשרד הפנים הישראלי. לאישור יש להוסיף התרגום, שצריך להיות מאומת בשגרירות.
  5. את כל האישורים והמסמכים יש לתרגם לשפה התאילנדית. הדרך הכי טובה היא לבדוק מראש היכן יש משרדי תרגום. השירות הוא די סטנדרטי ומרבית סוכנויות התרגום יכולות לסייע בכך.
  6. עם הדרכונים והמסמכים המקוריים וכן עם התרגום לתאילנדית יש לפנות למשרד החוץ בתאילנד. משרד החוץ מעניק את החותמת הרשמית שמאפשרת להמשיך לקיום החתונה. חותמת זו נקראת אפוסטיל.
  7. את אישור החתונה עצמו מקבלים בכפוף לאישור של רשויות מקומיות בתאילנד. אפשר לברר מראש את הכתובות הרלוונטיות, בהתאם לאזור שאליו מגיעים בתאילנד. במשרד עצמו מקבלים את התעודה. חשוב לזכור שתעודת נישואין כזאת איננה בתוקף בישראל לפני שמבצעים הליך של רישום בארץ.

עלות החתונה

מכיוון שלא חייבים לערוך טקס דתי או חילוני במהלך חתונה בתאילנד, עלות החתונה עצמה נמוך למדי (כמו רמת המחירים הכללית במדינה). העלות המרכזית של החתונה היא למעשה עלות הטיסה, כאשר עלות המלון היא בהתאם למשך השהות ולרמת המלון. תרגום המסמכים לאנגלית ולתאילנדית אינו יקר במיוחד וכך גם האגרות השונות שיש לשלם (למשרד החוץ, לרשות המקומית וכדומה).

במידה ובוחרים לערוך טקס או חגיגה, כמובן שניתן לערוך זאת ברמות מחיר שונות. מקובל מאוד לשכור שירות של חתונה במלון מקומי וגם כאן, יש טווח מחירים רחב בהתאם לאופי החתונה ולסוג המלון. ככלל, העלות של חתונה אזרחית לא גבוה כאשר משווים זאת לאלטרנטיבה של חתונה בישראל, עם כל המשתמע מכך. עבור מרבית הזוגות, הטיסה, המלון, טיול ושופינג מהווים את עיקר העלות.

כדאי או לא כדאי

בשורה התחתונה, חתונה אזרחית בתאילנד מומלצת מאוד למי שמתכנן חתונה אזרחית ורוצה במקביל גם לטייל בתאילנד. זוהי מדינה מדהימה, עם אטרקציות ללא גבול ומחירים זולים מאוד לתיירים. חשוב לומר שמי שלא מתכוון לטייל בתאילנד ומי שבנגקוק לא ממש מדברת אליו, יוכל למצוא אופציות זולות יותר קרוב לישראל. מבחינת הרשויות, הן בהחלט לא עושות חיים קשים למתחתנים, וזה בהחלט לא עניין טריוויאלי.

Exit mobile version